Värmepumpar

Värmepumpar i hemmet börjar bli allt vanligare, vilket beror på att det är ett av de tryggaste uppvärmningssätten som dessutom är bland de billigaste. Värmepumpar är en värdefull investering som är både snäll mot miljön och ekonomin. Pumparna vi använder från NIBE omvandlar befintligt energi som lagrats i luft, vatten eller mark, vilket utvinns till värme. Med vår erfarna personal kan ni känna er trygga med uppvärmningen för ert hus.

Frånluft värmepump

Har du ett hus byggt efter 1980? Då är en frånluftsvärmepump den vanligaste mest fördelaktiga lösningen när det kommer till uppvärmning och varmvatten. Genom ventilationssystemet återvinner  värmepumpen energin ur frånluften i ditt hem innan den lämnar huset.

En frånluftsvärmepump kan reducera dina kostnader för uppvärmning och varmvatten med 50% eller mer om du byter mot en konventionell elpanna med mekanisk frånlufts­ventilation. Det här är dessutom en perfekt lösning som även är godkänd enligt de nya bbr reglerna vid nybyggnation. Denna typ av energilösning passar hus mellan 80-200 m2. De senaste värmepumparna från NIBE AB har kraftfulla kompressorer som drar ner avluften till -15 grader och kan energimässigt jämföras med en mindre bergvärmepump. Ett krav för denna installation är att ett ventilations system finns installerat i fastigheten. Samtliga värmepumpar från NIBE fungerar som ventilationslösning, välj mellan modeller som producerar värme+ varmvatten eller endast varmvatten. Pris från 36000 kr . Se våra modeller hos NIBE.

Luft/vatten värmepump

En luft/vattenvärmepump fungerar genom att använda utomhusluften och överför värmen till det vattenburna värmesystemet. Den minskar dina CO2-utsläpp och även din uppvärmningskostnad med upp till 70%. Den har en hög verkningsgrad och återbetalar sig snabbt samt ger dig en trygg försörjning av värme och varmvatten, anpassat till vårt nordiska klimat.

De senaste värmepumparna har frekvensstyrda kompressorer som anpassar sig till husets energibehov – vilket i princip innebär att man kan installera en större kompressor och använda väldigt lite eltillskott den kallaste perioden på året. Den senaste tekniken gör dessa värmepumpar lika effektiva som bergvärmepumpar och de kan installeras till en lägre kostnad, utan tillstånd från miljöförvaltningen i Er kommun.

Luft/luft värmepump

Produkten innehåller ett köldmedium som tar upp värmen ur utomhusluften. Genom att komprimera detta köldmedium, ökas temperaturen ytterligare för att sedan ledas till inomhusenheten som i sin tur sprider värmen i bostaden.

Luft/luftvärmepumpen levererar redovisad effekt ner till -20°C, men fortsätter att värma ner till så låga temperaturer som -30°C. Lägsta inställbara inomhustemperatur är +10°C, vilket kan vara önskvärt vid uppvärmning av t.ex. fritidshus eller garage. Då det produceras kondensvatten i produktens utomhusdel, finns det ett tillbehör som samlar upp och avleder vattnet (till dagvattenbrunn eller dylikt). Dessutom finns det ett GSM-tillbehör som gör det möjligt att fjärrstyra värmepumpen. Luft/luft värmepumpar lämpar sig utmärkt till hus som inte har ett vattenburet värmesystem, villor, fritidshus, garage etc. Pris från ca 25000 kr.

 

Vad är rätt för mig?

Vi hjälper er att välja rätt värmesystem till ert hus med hänsyn till installationskostnad, energi besparing och värme distributions system. Ni kan via vår hemsida boka ett kostnadsfritt hembesök och får då ett besök av en av våra tekniker som har lång erfarenhet av installation i villor och flerfamiljshus. 

En Bergsäker Installation

Energiinstallation i Sverige AB har många års erfarenhet av värmepumpar, Bergvärme och energismarta lösningar.  Vi utför projektering, nyinstallationer, byten och reparationer av värmepumpar till privatpersoner, företag och bostadsrättföreningar i Stockholm med omnejd.

Vi installerar toppmoderna värmepumpar från NIBE som producerar värmepumpar av högsta kvalitet.

Bergvärme – Vätska/vätska värmepump

Bergvärme är ren lagrad solenergi som hämtas från djupt ner i berget, sjöbotten eller någon meter under gräsmattan. Denna miljövänliga, förnybara och pålitliga energikälla minimerar ditt co2-utsläpp och minskar energikostnaden i ditt hem med upp till 80%. Ett bergvärmesystem ger dig bekväm försörjning av värme, kyla och varmvatten utan att kräva mycket underhåll.  

Denna typ av energilösning lämpar sig för stora och små villor samt större fastigheter. I Stockholms området kan de flesta hus skaffa bergvärme även om berget inte är synligt på fastigheten. Installationskostnaden varierar beroende på effekt och borrdjup. Pris från ca 120 000 kr. Se våra modeller hos NIBE här.

Exempel på andra Energiinstallationer vi utför

  • Vattenburet värmesystem, projektering och installation
  • Ventilationsvärmeväxlare
  • Varmvattenberedare
  • Solcellpaket
  • Elpannor, vedpannor, pelletspannor m.m
  • Ackumulatortankar
Vad skulle det kosta till Ert hus?

Beställ en offert
Beställ ett kostnadsfritt hembesök